ΚΟΣΜΟΣ

Νέος Πρωθυπουργός για την Ρουμανία, o πρώην Επίτροπος Γεωργίας

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος, Κλάους Γιοχάνις, διόρισε νέο Πρωθυπουργό της χώρας τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος, μετά και την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα απο εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο 41 ανθρώπων σε φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Βουκουρέστι και το οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας, μετατράπηκαν γρήγορα σε κοινωνική έκρηξη, με τους πολίτες να αντιδρούν στην διαφθορά που επικρατεί στην χώρα.

Οι αναταραχές, που όμοιες τους έχει να δει η χώρα απο το 1989 όταν και ανατράπηκε το Κομμουνιστικό καθεστώς, εξανάγκασαν πολύ σύντομα τον πρώην πια Πρωθυπουργό, Ποντα, σε παραίτηση.
Ο πρώην Επίτροπος Γεωργίας και τωρινός σύμβουλος του Προέδρου Γιούνκερ, που έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το 2016, έχει 10 ημέρες μπροστά του για να πείσει το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, το οποίο ομως, μόλις χθές, πρότεινε άλλον υποψήφιο για την θέση, τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη, Λίβιου Βοινέα. Το φιλελεύθερο κόμμα έχει ήδη δηλώσει ότι προκειται να παράσχει στήριξη στον νέο Πρωθυπουργό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact