ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι η κόκκινη παπαρούνα που φοράνε μανιωδώς όλοι οι Βρετανοί [εικόνες]

Πραγματική φρενίτιδα έχει καταλάβει τους Βρετανούς, οι οποίοι κυκλοφορούν με μια κόκκινη παπαρούνα σε όλες τις εκδοχές. Βασιλείς και πληβείοι όλοι τη φοράνε, κυρίως στο πέτο.

Από το 1921 και κάθε φθινόπωρο, στη Βρετανία και στον Καναδά κάνουν την εμφάνισή τους οι κόκκινες παπαρούνες, χάρτινες ή πλαστικές και η αρχική ιδέα ήταν να φοριούνται στο πέτο ως φόρος τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γρήγορα ωστόσο η παπαρούνα έγινε τρελή τάση. Οι βασιλείς, ο πρωθυπουργός αλλά και κάθε Βρετανός που σέβεται τον εαυτό του φοράει μία.


Πώς ξεκίνησε η ιδέα
Με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνειδητοποιώντας την μεγάλη ανάγκη των βετεράνων για οικονομική ενίσχυση και επαγγελματική αποκατάσταση, η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου Μόινα Μάικλ αποφάσισε να αναλάβει δράση.
Έντονα επηρεασμένη από το ποίημα «Στις πεδιάδες της Φλάνδρας», είχε την έμπνευση να πουλήσει μεταξωτές παπαρούνες. Η ιδέα της βρήκε έδαφος.


Τα χρήματα από τις παπαρούνες πηγαίνουν στην Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα, μια επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση για στρατιωτικούς και βετεράνους.
Πέρυσι η πρωτοβουλία Έκκληση της Παπαρούνας συγκέντρωσε στη Βρετανία 36,6 εκατομμύρια στερλίνες.

Από το 1922 λειτουργεί στο Λονδίνο το Poppy Factory, μια βιοτεχνία που κατασκευάζει περίπου 36 εκατομμύρια αναμνηστικές παπαρούνες.
Άλλα πέντε εκατομμύρια κατασκευάζονται στο Lady Haig’s Poppy Factory στο Εδιμβούργο.
Στον Καναδά, μέχρι το 1996 τις παπαρούνες έφτιαχναν ανάπηροι βετεράνοι. Πλέον φτιάχνονται από ιδιώτη εργολάβο, σύμφωνα με το euronews.

Στην Ελλάδα, κόκκινη παπαρούνα φόρεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος:

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact