ΚΟΣΜΟΣ

Β.Κορέα: Έξι χρόνια καταναγκαστικών έργων σε Αμερικανό


Κατηγορείται ότι διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» ως τουρίστας στην χώρα

Σε έξι χρόνια καταναγκαστικών έργων καταδίκασε τον Αμερικανό πολίτη Μάθιου Τοντ Μίλερ το Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας, επειδή διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» ως τουρίστας στην χώρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσαν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Διέπραξε εχθρικές ενέργειες προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, καθώς εισήλθε στο έδαφός της υποδυόμενος έναν τουρίστα τον περασμένο Απρίλιο» υπογραμμίζεται στη σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την φύση των εγκλημάτων του.

Ο Μίλερ, που κατάγεται από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και είναι περίπου 25 ετών, εισήλθε στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο 2014 όπου έσκισε την τουριστική του βίζα και ζήτησε από την Πιονγιάνγκ να του χορηγήσει άσυλο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης εκείνη την περίοδο. 

Σε φωτογραφίες της δίκης του που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από κρατικά μέσα απεικονίζονται κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του Μίλερ, περιλαμβανομένου του διαβατηρίου του και της βίζας που είχαν εκδώσει οι βορειοκορεατικές αρχές, την οποία έσκισε. 

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται και ο Μίλερ να κάθεται στο έδρανο του εξεταζόμενου μάρτυρα περικυκλωμένος από στρατιώτες της Βόρειας Κορέας. 

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η δίκη ενός άλλου Αμερικανού πολίτη, του Τζέφρι Φόουλι, 56 ετών από το Οχάιο, που συνελήφθη φέτος το Μάιο αφού άφησε μία βίβλο κάτω από την τουαλέτα ενός κέντρου στο λιμάνι Σονγκτζίν στα ανατολικά της χώρας. 

Ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε κρατείται από τις αρχές της χώρας από το Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων καθώς κρίθηκε ένοχος ότι διέπραξε εγκλήματα στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact