ΚΟΣΜΟΣ

«Οχυρώνονται» οι αμερικανικές πόλεις μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι [εικόνες]

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υιοθετήθηκαν στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και άλλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, και όχι κίνηση έπειτα από κάποια συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή ενάντια στις ΗΠΑ.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων αναπτύχθηκαν σε περιοχές της Νέας Υόρκης στις οποίες συχνάζουν τουρίστες, αλλά και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη γαλλική πρωτεύουσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης. Εξάλλου, η πόλη εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών.

Παράλληλα, η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης σε όλες τις γέφυρες, τις υπόγειες στοές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ αυξήθηκαν οι περιπολίες σε λεωφορεία και τρένα, καθώς οι έλεγχοι στις αποσκευές επιβατών. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν και οι ομοσπονδίες μπάσκετ και αμερικανικού ποδοσφαίρου.

«Δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι», διευκρίνισε πάντως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον.

Αυξήθηκαν επιπλέον και οι περιπολίες από την αστυνομία του Καπιτωλίου, ενώ η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αύξησε προληπτικά τις δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες.

Στη Βοστόνη, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ανέπτυξε επιπλέον άνδρες και συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδιακές αρχές, παρότι δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη απειλή στην πόλη όπου είχαν σημειωθεί βομβιστικές επιθέσεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τον Απρίλιο του 2013. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Πίτσμπεργκ και αλλού.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact