Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς παραδέχθηκε σήμερα το πρωί πως οι Γάλλοι γνώριζαν πως είναι στόχος τρομοκρατών και περίμεναν επιθέσεις.
Μάλιστα ανέφερε «αποτρέψουμε πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι. Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες και ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε αυτά τα χτυπήματα».
Την ίδια στιγμή τόνισε πως όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν σε επιφυλακή, ενώ ανέφερε ότι επίκεινται και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης.
«Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διχάσει. Πρόκειται για πόλεμο, για μία πράξη πολέμου», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.





















