ΕΛΛΑΔΑ

Μια ελληνική εταιρεία στις 6 καλύτερες παγκοσμίως σε διαγωνισμό της Silicon Valley

Στις έξι καλύτερες εταιρείες του κόσμου για «καθαρές» τεχνολογίες προκρίθηκε η Glonatech, μέλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, προκρίθηκε στις έξι καλύτερες εταιρείες, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού CleanTech Open Global Ideas.

Σήμερα, διαγωνίζεται στον Παγκόσμιο Τελικό, διεκδικώντας την πρώτη θέση με το προϊόν νανοτεχνολογίας NC52 – μια επαναστατική πρόταση καθαρισμού του νερού για την αντιμετώπιση των πετρελαιοκηλίδων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία καταφέρνει μια τόσο σημαντική διάκριση και μάλιστα σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η ερευνητική ομάδα της Glonatech παρουσίασε το NC52 στο Κέντρο Καινοτομίας GSV Lab (Global Silicon Valley) στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, σε επιχειρηματίες, επενδυτές και επιστήμονες του κλάδου των καθαρών τεχνολογιών και αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 27 διαγωνιζόμενες χώρες από όλο τον κόσμο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact