Το ελληνικό μπάσκετ ζει μεγάλες, οσκαρικές στιγμές, με την Ελληνική Αστυνομία –ή αλλιώς το δικό μας «ελληνικό FBI»– να κάνει το απόλυτο ντου και να μας σερβίρει το μενού των τελευταίων ημερών.
Τι έχουμε; Μια μεγαλοπρεπή σύλληψη έξι ατόμων για στημένους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρει και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Η κατηγορία; Κάτι «ψιλά» περί παρέμβασης στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα αγώνων καλαθοσφαίρισης. Κοινώς, στήσιμο, δωροδοκίες, δωροληψίες και όλη η καλή χαρά που πάει πακέτο με τον αθλητισμό (και το στοίχημα).
Το Σαφάρι της Αστυνομίας
Η συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έλαβε χώρα την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026. Οι αστυνομικοί έκαναν μια μίνι περιοδεία σε Αττική, Αχαΐα και Κατερίνη, μαζεύοντας πέντε από τους κατηγορούμενους. Ο έκτος της παρέας μάλλον είδε τα νέα, κατάλαβε ότι δεν έχει νόημα να παίζει κρυφτό και πήγε αυτοβούλως να παραδοθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας. Points for honesty, αν μη τι άλλο.
Σύμφωνα με τα εντάλματα, το modus operandi περιλάμβανε απαιτήσεις, αποδοχές δώρων και υποσχέσεις σε διαιτητές και παράγοντες, όλα με έναν ιερό σκοπό: να κάτσει το ματσάκι εκεί που έπρεπε για τις στοιχηματικές εταιρείες εντός και εκτός συνόρων.
Απογραφή ή ρεφενές; Τι βρήκαν στα σπίτια τους
Εδώ είναι που το πράγμα αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον. Παρουσία δικαστικών λειτουργών, οι έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων έβγαλαν λαυράκι. Βασικά, έβγαλαν έναν ολόκληρο στόλο από λαυράκια. Πιάστε χαρτί και μολύβι γιατί η λίστα έχει απ’ όλα:
- 931.463 ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ μετρητά. Εσείς πού τα κρατάτε; Στο συρτάρι με τις κάλτσες ή σε παλιά κουτιά από παπούτσια;
- Ξένα νομίσματα (έτσι, για να υπάρχει ρευστότητα στα ταξίδια).
- 14 κινητά τηλέφωνα και 6 laptop. (Πιθανότατα είχαν δικό τους τηλεφωνικό κέντρο).
- 22 USB, 2 tablet, 2 κάρτες μνήμης SD, 1 memory card και έναν σκληρό δίσκο. Το IT τμήμα τους δούλευε υπερωρίες.
- Ένα σημειωματάριο. Επειδή, κακά τα ψέματα, τίποτα δεν κερδίζει το παλιό, καλό, παραδοσιακό χαρτί για να σημειώνεις τα σκορ.


Και το αγαπημένο μας εύρημα; Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 3 εμφανίσεων ομάδων, 3 αναμνηστικών και 2 άλμπουμ παικτών! Φαίνεται πως, ό,τι και να συμβαίνει, η αγάπη για το άθλημα και το χόμπι του συλλέκτη δεν κρύβεται.





















