ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Την Τρίτη θα ανακοινώσει τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του Έμπολα


Αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού – Τουλάχιστον 2.400 οι νεκροί, κυρίως στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε

Τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας του Εμπολα, θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, τα σχέδια του Ομπάμα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού για την αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες και μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Εξαιτίας της επιδημίας του Εμπολα, τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και της υδροδότησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Λιβερία, όπου έχει καταγραφεί το ήμισυ των θανάτων.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact