ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΕΒ: Γιατί δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην Κυπριακή Πρεσβεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ, ενώ αναμένεται η ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που τοποθέτησε τη βόμβα.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν από την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Πάντως μέχρι και πριν από λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις.

Ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα στον τόπο της έκρηξης απο τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία

Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση από περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact