ΚΟΣΜΟΣ

Σε 1.000 ανθρώπους έχουν απαγορεύσει οι Γάλλοι την είσοδο στην χώρα -Ενόψει της Συνόδου για το κλίμα

Την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, έπειτα από το αιματοκύλισμα του Παρισιού από τους τζιχαντιστές, η χώρα ετοιμάζεται για τη Σύνοδο για το κλίμα.

Τουλάχιστον σε 1.000 ανθρώπους έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Γαλλία, ως μέτρο ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο. Ηγέτες και αξιωματούχοι από 196 χώρες θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις για την προσπάθεια επιβράδυνσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, από 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν το παρών, είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ο πρόεδρος της Κίνας.

Η Σύνοδος θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι, που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, έχει απαγορευθεί να εισέλθουν στη χώρα, από τη στιγμή που έγιναν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα.

Η τελευταία παγκόσμια συνθήκη για το κλίμα ήταν το πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο υπεγράφη το 1997 και απαιτούσε μόνο από τις πλούσιες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων. Οι ΗΠΑ, η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων, δεν είχε μετάσχει σε εκείνη τη Σύνοδο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact