ΕΛΛΑΔΑ

Θα βουλιάξει η Αθήνα. Φέρνουν χιλιάδες μετανάστες από την Ειδομένη!!!

Τα σενάρια περί εγκλωβισμού επιβεβαιώνονται

Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στην Αθήνα όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη μετά την απόφαση των αρχών των Σκοπίων να επιτρέπουν τη διέλευση των συνόρων μόνο σε Αφγανούς, Σύρους και Ιρακίνούς ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Έχουμε δομές να τους φιλοξενήσουμε. Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής» πρόσθεσε

Σχολιάζοντας την απόφαση των σκοπιανών αρχών επισήμανε ότι «αυτό που γίνεται στην Ειδομένη είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη».

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη παραδοχή της αδυναμίας μετακίνησης των μεταναστών και προσφύγων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι είναι ορατός ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε, επίσης, ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων προειδοποιώντας ότι «αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Τουρκίας επισήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να καταστεί μέρος της λύσης για το προσφυγικό λεγοντας ότι «από εδώ και πέρα η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει».

«Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact