ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν επηρεάσθηκαν από τα 5,6 Ρίχτερ


Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές

Οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία μετά το σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα βορείως το Τόκιο.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, δυναμικότητας 1,1 γιγαβάτ, ο οποίος είναι κλειστός από το Μάιο του 2011. Εκπρόσωπος της Tepco δήλωσε ότι δεν καταγράφηκαν προβλήματα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊίτσι, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό του Μαρτίου 2011, ούτε στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊνί, ο οποίος παραμένει κλειστός από το Μάρτιο του 2011.

Μια πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε για δέκα δευτερόλεπτα μια σειρά πολύ ισχυρών δονήσεων.

Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων αυτά των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές, όμως η κυκλοφορία σύντομα αποκαταστάθηκε.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact