ΥΓΕΙΑ

Αρθροπλαστική ισχίου & γόνατος με 24ωρη νοσηλεία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νοσ. Παπαγεωργίου

Η πρωτοποριακή μέθοδος ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος με νοσηλεία μόνο 24 ωρών, παρουσιάστηκε στο διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος MAST-2 (Masterclass in Arthroplasty Surgery Thessaloniki-2) στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου».

Η νέα αυτή μέθοδος, η οποία θα πραγματοποιείται σύντομα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το πανεπιστημιακό ιατρικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου», βασίζεται σε συγκεκριμένο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται πριν και μετά την επέμβαση και συγκεκριμένα:

– Προεγχειρητικά: προετοιμασία και εκπαίδευση του ασθενή για το τι θα πρέπει να κάνει μετά την επέμβαση
– Διεγχειρητικά: μικρή τομή, μεγάλη ταχύτητα στην επέμβαση και συγκεκριμένο φαρμακευτικό πρωτόκολλο, έτσι ώστε να περιοριστεί η αιμορραγία και ο πόνος
– Μετεγχειρητικά: φυσικοθεραπεία από την ίδια ημέρα και με εντατικούς ρυθμoύς για ταχεία αποκατάσταση του ασθενούς

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νεότερες τεχνολογίες και χειρουργικές τεχνικές που αφορούν στην αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος, μεταξύ των οποίων οι τεχνικές μικρής επεμβατικότητας (MIS), που έχουν ως συγκριτικό πλεονέκτημα ελάχιστο πόνο και απώλεια αίματος, αλλά και κινητοποίηση του ασθενή τις πρώτες 24 ώρες, Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, αλλά και να παρακολουθήσουν βίντεο χειρουργικής επέμβασης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκαν δύο υποτροφίες «MAST FELLOWSHIP» στους Τρύφωνα Τόκλη και Ιάκωβο Βλαστό, οι οποίοι πέτυχαν την καλύτερη βαθμολόγια σε ηλεκτρονικό τεστ και εκτός από χρηματικό έπαθλο θα παρακολουθήσουν χειρουργεία αρθροπλαστικής για ένα μήνα υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή, Λ. Τσιρίδη. Επίσης, η αριστεύσασα τελειόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μαρία Μπαρμπουδάκη, έλαβε την υποτροφία ROTARY-ICAROS και θα παρακολουθήσει τις δραστηριότητες του Διεθνούς Κέντρου Αρθροπλαστικής Ισχίου και Γόνατος ICAROS για δέκα ημέρες.

Με τη λήξη των εργασιών τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο ο γενικός γραμματέας του EFORT, Καθηγητής Per Kjaersgaard – Andersen, που ήταν επίσημος ομιλητής του συνεδρίου και ο διακεκριμένος ορθοπαιδικός, ειδικός συνεργάτης στο Princess Elizabeth Orthopaedic Centre, John Charity, ενώ δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το MAST-2, το οποίο οργανώθηκε και φέτος από την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» και αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη της αρθροπλαστικής ισχίου τύπου Exeter, είναι πλέον αναγνωρισμένο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (EFORT), ενώ αναγνωρίζεται επίσημα και από την Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Ισχίου (EHS). Οργανωτής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Παπαγεωργίου», Λευτέρης Τσιρίδης και πρόεδρος ο διευθυντής της ίδιας κλινικής, επίσης Καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Κύρκος.

Το MAST-2 χρηματοδοτήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου με τα έσοδα να χρηματοδοτηθεί η έρευνα, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα.

Photo 33

Διαβάστε ακόμη:

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας από το Ιατρικό Αθηνών

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact