ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε το τελεσίγραφο: Οι Ιρακινοί ετοιμάζονται να επιτεθούν στα Τουρκικά στρατεύματα

Εληξε το τελεσίγραφο: Οι Ιρακινοί ετοιμάζονται να επιτεθούν στα Τουρκικά στρατεύματα

του Βασίλη Καπούλα

Το Ιράκ αιτήθηκε από την Ρωσία στρατιωτική αρωγή προκειμένου «Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις» και αυτή η διατύπωση εκτός από το ISIS περιλαμβανει και τα τουρκικά στρατευματα που έχουν εισβάλλει και κατέχουν μια περιοχή στην Μοσούλη.

Επίσης σε συναντήσες που είχε η σιιτική κυβερνηση του Ιράκ ζήτησε από το Ιράν την παροχή βοήθειας σε χερσαία στρατεύματα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία: «Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις»

Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μοσούλη ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πιλότων της ιρακινής Αεροπορίας, η οποία βέβαια έχει μικρή ισχύ, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα περισσότερα από το F-16Q από τις ΗΠΑ.

Ετσι ή αλλιώς η τουρκική Αεροπορία είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος για να μπορέσει η διαλυμένη ιρακινή Αεροπορία να ανταεξέλθει στις ανάγκες μιας επιχείρησης τέτοιας κλίμακος.

Ούτε καν η ρωσική Αεροπορία απο την Συρια δεν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, ούτε, φυσικά η ιρανική Αεροπορία. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί η τουρκική Αεροπορία να υποστηρίξει δύο μέτωπα…

Επίσης ιρακινές πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από το Ιράν απειλούν την Τουρκία με ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Η οργάνωσή μας θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο κατά των Τούρκων αν αυτοί δεν αποσυρθούν από τη χώρα μας εντός της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνησή μας. Για την ώρα δεν θα ανακοινώσουμε πια είναι τα μέτρα αυτά», είπε ο εκπρόσωπος Καρίμ αν Νουρί.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider Abadi, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διατάξει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια θα ζητήσει τη συνεργασία της Ρωσία για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ» είπε το μέλος της Επιτροπής Iskander Watut.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λήξει η τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Iskander Watut.

«Σε σημερινή μας συνάντηση απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ» είπε ο Watut.

Παράλληλα αραβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως δεν υπάρχει μόνο τουρκική εισβολή στο Ιράκ αλλά έχουν σταλεί γερμανικά και Σαουδαραβικά στρατεύματα κοντά στη Μοσούλη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχουν η Σαουδική Αραβία έχει στείλει 800 στρατιώτες και η Γερμανία 12 άρματα μάχης.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact