ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ξαναπροκαλεί: Προτείνει νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας

Η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

“Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

“Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της”, είπε ο Ορμπάν. Η Ουγγαρία ανέγειρε φράκτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή.

Ο Ορμπάν επέσεισε επίσης την απειλή ενός βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Πολωνίας, ενός ισχυρού συμμάχου του στην περιοχή, έπειτα από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να σκεφθεί να εφαρμόσει οιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας, επειδή αυτό θα απαιτούσε ομοφωνία και η Ουγγαρία δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει οποιουδήποτε είδους κυρώσεις σε βάρος της Πολωνίας”, δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος στην Πολωνία κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), σε μια προφανή προσπάθεια ενίσχυσης ενός ανερχόμενου ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα στην κεντρική Ευρώπη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact