ΕΛΛΑΔΑ

Η Όλγα ντύθηκε Κρητικοπούλα

150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής συμπληρώνονται φέτος και ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» εξέδωσε ένα επετειακό λεύκωμα, πρωταγωνίστρια του οποίου είναι η Όλγα Κεγαλογιάννη.

Από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, 1866,το οποίο είναι ένα από τα δραματικότερα γεγονότα της ιστορίας της Κρήτης, δεν έχει διασωθεί κανένα φωτογραφικό υλικό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο λεύκωμα.

Έτσι, ο Σύλλογος  αποφάσισε το λεύκωμα να περιλάβει ιστορικά στοιχεία της Μονής, αναφορές στο χρονολόγιο της επανάστασης (1866-1899) και φωτογραφίες από Ρεθυμνιώτες, πολιτικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α με κρητική φορεσιά.

Αναμεσά τους ξεχώρισαν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της Δανάη και Χριστίνα, οι οποίες φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα φορώντας αυθεντικές κρητικές φορεσιές.

Άλλα πρόσωπα ήταν, η αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου- Ηλιάκη, η Θάλεια Δομαζάκη, η Μαίρη Κωνσταντουδάκη, το μοντέλο Νίκος Παπαδάκης, η Δανάη Καλαχώρα, η συμβολαιογράφος Τασούλα Δρανδάκη- Μαρινάκη, η ακαδημαϊκός Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, η Όλια Σταματάκη, ο Μάνος Πετούσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact