ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τόσκα με τον Βοηθό του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ

Στο επίκεντρο η προσφυγική κρίση

Συνάντηση με τον Βοηθό του Ύπατου Αρμοστή Τομέα Προστασίας, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι εργασίας στην Ελλάδα, ως επικεφαλής κλιμακίου ανώτατων αξιωματούχων της Ύπατης Αρμοστείας, είχε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Βόλκερ Τιρκ, συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του Τομέα Προστασίας Γραφείου Ευρώπης, Χαβιέ Κριτς και την Εκτελεστική Βοηθό Περβίν Άλι, ενώ στη συνάντηση με τον κ. Τόσκα παραβρέθηκε και ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκρέρκ.

Ο κ. Τίρκ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε την ικανοποίηση τους και τις ευχαριστίες τους προς την ελληνική κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το επίπεδο και το περιεχόμενο συνεργασίας ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και την προστασία των προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας εξέθεσε με λεπτομέρειες τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές από την αύξηση των προσφυγικών ροών, αλλά και το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα, καθώς συνεχίζουν να πνίγονται μικρά παιδιά και άλλοι πρόσφυγες στο Αιγαίο, καθώς οι διακινητές εξακολουθούν να προωθούν καθημερινά και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις και διερεύνησαν τρόπους επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών με την Ύπατη Αρμοστεία, με κάθε εφικτό τρόπο.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο των αξιωματούχων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επισκέπτεται την Ελλάδα για να δει από κοντά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις προσφυγικές ροές.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού εργασίας, οι αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας θα μεταβούν αύριο, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην συνέχεια είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν και την Τουρκία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact