ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Οι Βέλγοι μας είπαν να πετάξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Βέλγος υπουργός ζήτησε τη Δευτέρα να υπάρξουν pushbacks, να σπρώχνονται δηλαδή οι πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία μέσα στη θάλασσα, κάτι που ισοδυναμεί με σίγουρο πνιγμό!

Ο κ. Μουζάλας, μίλησε στην εκπομπή Newsnight του BBC και σε σχετική ερώτηση για το μεταναστευτικό είπε: “Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μας είπαν: “Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!”.

“Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι και ο ίδιος απέρριψε την πρόταση κατηγορηματικά.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα είπε: “Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα”.

Στο ερώτημα ποιος φταίει για την κατάσταση είπε: “Δεν θέλω να είμαι μέρος του “blame game” θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, κλείνεις τα σύνορα. Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη”.

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν είναι οργισμένος ή λυπημένος απάντησε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα”

“Θέλουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων. Πνίγονται στις θάλασσές μας. Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα. Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα”, προσέθεσε”.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact