ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα προσφέρουν ανταλλάγματα και σε βουλευτές άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό

«Οι μεθοδεύσεις του Τσίπρα και όσα συνέβησαν το προηγούμενο καλοκαίρι ξεπέρασαν και την πιο διεστραμμένη φαντασία»

Δριμεία κριτική κατά του πρώην συνοδοιπόρου της στον ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ασκεί η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» τον χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφών προδότη και προχωρά ένα βήμα παραπέρα περιγράφοντάς τον ως «καρικατούρα του εαυτού του. Ένα υπόλειμμα εκείνης της ελπίδας την οποία ανέλαβε να ενσαρκώσει και που τόσο εύκολα πρόδωσε». Για την κυβέρνηση λέει πως αντιπροσωπεύει «τον χειρότερο εφιάλτη εκείνων που πίστεψαν ότι ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπούσε την ελπίδα και την ανατροπή».

Όσο για τις δικές της ευθύνες ως προς την υπογραφή του 3ου μνημονίου, δηλώνει αιφνιδιασμένη και λέει ότι συνειδητοποίησε το «μέγεθος της πλήρους προδοσίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο μεσοδιάστημα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου 2015», ευρισκόμενη αντιμέτωπη με ένα «σχέδιο εκκαθάρισης που είχε προσχεδιαστεί και ήταν πολύ δύσκολο πλέον να αναχαιτιστεί». «Τα γεγονότα του καλοκαιριού ξεπέρασαν και το πιο ζοφερό σενάριο και την πιο διεστραμμένη φαντασία. Ήταν ασύλληπτο σε πάρα πολλούς και πάρα πολλές ότι, τελικά, η υπόθεση της Ελλάδας είχε προδοθεί πριν καν διεκδικηθεί», λέει.

Για το ασφαλιστικό η κ. Κωνσταντοπούλου προβλέπει πως θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση και εκτιμά πως μπορεί να περάσει στη Βουλή με τη σύμπραξη «νεομνημονιακών» δυνάμεων (της κυβέρνησης) και παλαιομνημονιακών (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ). Λέει μάλιστα πως η αίσθησή της είναι ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει ακόμα και ανταλλάγματα σε επίπεδο κυβερνητικών θέσεων είτε σε διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε βουλευτές άλλων (μικρότερων) κομμάτων.

Αφήνει σαφή υπονοούμενα για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί και δεν πρόκειται να αφήσει τον ελληνικό λαό «ανυπεράσπιστο απέναντι στις πιο αδίστακτες και αντικοινωνικές δυνάμεις». Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον  Γιάννη Βαρουφάκη, τονίζει πως μπορεί να έχουν κάποιες διαφωνίες αλλά σίγουρα όχι τέτοιες που θα την καθιστούσαν αδύνατη

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact