ΕΛΛΑΔΑ

Σε έξαρση ο ιός της γρίπης – 60 νεκροί έως σήμερα, 252 νοσηλεύονται

Διπλασιασμός των θυμάτων του ιού της γρίπης υπήρξε μέσα σε μια εβδομάδα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 60 ενώ 252 άτομα νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και 16 παιδιά.

Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης στη χώρα μας ενώ αναμένεται η κορύφωσή του μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Συνολικά 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί ενώ 252 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων 16 παιδιά στην εντατική.

Κατά μέσο όρο, η ηλικία των αρρώστων είναι στα 53 έτη ενώ ένας στους τρεις είναι υγιής, δεν εμφανίζει δηλαδή κάποιο άλλο πρόβλημα. Όπως μάλιστα δήλωσε η Ομότιμη καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού, ακόμη και κάποιος που έχει εμβολιαστεί, μπορεί να κολλήσει τον ιό της γρίπης.

Τα παιδιά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αφού ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία λόγω συγχρονισμού ενώ στάλθηκε εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία της χώρας για «απομόνωση» μαθητών με συμπτώματα του ιού της γρίπης.

Η γρίπη γεμίζει νοσοκομεία και ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας. Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δείχνουν ότι μία στις επτά επισκέψεις στο γιατρό (14%) αφορούν συμπτώματα γρίπης. Οι μισοί από τους ασθενείς αυτούς έχουν γρίπη, καθώς το 49,4% των «υπόπτων» δειγμάτων που αναλύονται εργαστηριακά βρίσκονται θετικά στον ιό.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact