ΚΟΣΜΟΣ

Δύο κρούσματα του ιού Ζίκα στη Φιλανδία

Δύο κρούσματα του ιού Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχουν καταγραφεί στη Φινλανδία από το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας της χώρας.

Ο πρώτος από τους ασθενείς είχε επιστρέψει στη Φινλανδία από τις Μαλδίβες τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου την ίδια περίοδο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά η επιδημία στη Βραζιλία.

Το δεύτερο κρούσμα καταγράφηκε πιο πρόσφατα, ανέφερε ο ερευνητής του THL Γιούσι Σάνε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ιός Ζίκα έχει συνδεθεί με σοβαρές γενετικές δυσμορφίες σε χιλιάδες νεογέννητα στη Βραζιλία. Κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact