ΚΟΣΜΟΣ

Ντε Μεζιέρ: Οχι στις εθνικές δράσεις σε βάρος της Ελλάδας

Η γερμανική κυβέρνηση επενδύει σε ευρωπαϊκές λύσεις και στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι σε εθνικές δράσεις σε βάρος κρατών όπως η Ελλάδα, τόνισε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Στην προσφυγική κρίση δεν πρέπει κανείς να πιστεύει ότι η μόνιμη λύση βρίσκεται στις εθνικές επιμέρους δράσεις. Επιπλέον, τέτοια μέτρα είναι εις βάρος μεμονωμένων κρατών-μελών, όπως αυτή τη στιγμή κυρίως εις βάρος της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών στην Realnews.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι επίπονες διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν και θα επιτευχθεί ο σημαντικός περιορισμός του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία. «Σε αυτό, όμως, πρέπει να συνεισφέρει και η Ελλάδα, μέσω πλήρους καταγραφής, αποτελεσματικών hotspots και επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία», επεσήμανε ο Ντε Μεζιέρ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact