ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά όπλα στα χέρια της αλ Κάιντα -Κατέλαβε βάσεις ανταρτών της Συρίας

H Nusra Front, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, κατέλαβε βάσεις και πήρε στα χέρια της όπλα ομάδων ανταρτών τους οποίους στηρίζει η Δύση, μετά από ολονύχτιες μάχες.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ακόμη ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει στα χέρια της και δεκάδες μέλη ομάδας ανταρτών που είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν λάβει στρατιωτική βοήθεια από το εξωτερικό. Κάτι που σημαίνει, ότι έχουν στα χέρια τους πλέον και αντιαρματικούς πυραύλους των ΗΠΑ.

Η Nusra Front είχε κατηγορήσει τους αντάρτες ότι είχαν κάνει αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις δικές της βάσεις, στην πόλη Μααράτ αλ-Νουμάν, στα βορειοδυτικά της Συρίας. Σε κάποιες από αυτές τις εφόδους αιχμαλωτίστηκαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν με την κατάπαυση πυρός στη Συρία να μετρά δύο εβδομάδες. Η συμφωνία αυτή όμως, μεταξύ κυβέρνησης, ανταρτών και διεθνών δυνάμεων, δεν περιλαμβάνει την Nusra Front και το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact