ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Κλίντον ένα βήμα πιο κοντά στο χρίσμα -Σάρωσαν στις χθεσινές εκλογές

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε μια σημαντική νίκη στους προκριματικούς της Φλόριντα χθες, δίνοντας την χαριστική βολή στην υποψηφιότητα του αντιπάλου του Μάρκο Ρούμπιο και πλησιάζοντας την εξασφάλιση του χρίσματος, καθώς πέντε πολιτείες εμφανίστηκαν να ψηφίζουν για τον Τραμπ.

Ο Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα, το Ιλοινόι και την Βόρεια Καρολίνα, έχασε το Οχάιο ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα για το Μιζούρι. Έτσι ο πολυεκατομμυριούχος θα αποτελέσει εμπόδιο για όσους από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι η ταραχώδης καμπάνια του με την εξασφάλιση του χρίσματος θα οδηγήσει το κόμμα στην ήττα τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σάντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ, ενώ εκτιμάται ότι βγήκε πρώτη και στο Μιζούρι, αλλά και στο Ιλινόι.

Παραιτήθηκε ο Ρούμπιο

Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.

“Ενώ αυτή η χρονιά μπορεί να μην ήταν η χρονιά για ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον μας, εξακολουθώ να νιώθω ελπίδα και αισιοδοξία για την Αμερική”, είπε στους υποστηρικτές του στην ίδια του την πολιτεία, αφού φάνηκε πλέον ότι την έχανε στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφασή του ακολουθεί επίσης χαμηλές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και το Μισισιπί, όπου συγκέντρωσε μονοψήφια νούμερα στις προκριματικές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact