ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα αλληλεγγύης στο βελγικό λαό από τον Παυλόπουλο

«Ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα. Και το Φως της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης θα σκορπίσει το σκοτάδι της τρομοκρατίας»

Ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης αλληλεγγύης προς τον βελγικό λαό και τους λοιπούς Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Επετείου της 23ηςΜαρτίου 1821.

«Σήμερα, ημέρα βαρύτατου πένθους για το Βέλγιο, την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα, εμπνεόμενοι από το μήνυμα της «Μεσσηνιακής Γερουσίας», στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης Αλληλεγγύης προς τον Βελγικό Λαό και τους λοιπούς Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπερασπισθούμε όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον Άνθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι «τότε ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα. Και το Φως της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης θα σκορπίσει το σκοτάδι της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της Ανθρωπότητας».

Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι την 23η Μαρτίου 1821 ξεκίνησε, από την ιστορική πόλη της Καλαμάτας, η διαδρομή της Εθνεγερσίας του 1821, η οποία κορυφώθηκε στις 25 Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα και υπενθύμισε ότι  υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, συνήλθε στην Καλαμάτα η «Μεσσηνιακή Σύγκλητος» και απηύθυνε στους Λαούς της Ευρώπης την έκκληση Ελευθερίας υπέρ των υπόδουλων Ελλήνων.  «Κατά βάθος η έκκληση αυτή, στηριγμένη στην κοινή βάση της παρακαταθήκης της Αρχαίας Ελλάδας και της θεσμικής μήτρας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δηλαδή της γαλλικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήταν μια γνήσια κραυγή υπέρ του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact