ΚΟΣΜΟΣ

Το Der Spiegel κάνει πλάκα στον Μάρδα για τους πρόσφυγες επενδυτές

Με τίτλο «όποιος έχει χρήματα μπορεί να μείνει» η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφέρεται στην πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τους πρόσφυγες-επενδυτές, επισημαίνοντας ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει τώρα να κερδίσει χρήματα από αυτούς.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κάνει αναφορά στην αμφιλεγόμενη πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για καταγραφή της οικονομικής κατάστασης προσφύγων που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα με αντάλλαγμα τη χορήγηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Όπως γράφει το περιοδικό, το σχέδιο του Δημήτρη Μάρδα είναι «σε πρόσφυγες που θα φέρουν τα χρηματικά τους αποθέματα από λογαριασμούς του εξωτερικού στην Ελλάδα και επενδύσουν εκεί, να δίνεται η δυνατότητα χορήγησης μόνιμης άδειας παραμονής», σημειώνει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι «ο Δ. Μάρδας δεν είπε ακριβώς πως πρόκειται να εφαρμοστεί το σχέδιο.

Μια δυνατότητα θα ήταν η διεύρυνση ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2014. Αυτός επιτρέπει σε πολίτες εκτός ΕΕ να λάβουν πενταετή και ανανεώσιμη άδεια παραμονής εφόσον αποκτήσουν στην Ελλάδα ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ».
Όπως διευκρινίζεται, παρόμοιους νόμους είχαν ψηφίσει η Ισπανία και η Πορτογαλία στο απόγειο της κρίσης στην ευρωζώνη.

Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει ότι το γεγονός ότι «ο Μάρδας λανσάρει ένα τέτοιο σχέδιο δεν προκαλεί έκπληξη. Ο οικονομολόγος είναι εξοικειωμένος με την αναγκαιότητα να είναι δημιουργικός στο οικονομικό πεδίο. Στη θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενώπιον της χρεοκοπίας και κατέβαλε ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών της με στόχο να συγκεντρώσει εγκαίρως τα απαιτούμενα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα».

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact