ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκάμπριελ: Η πολιτική της ΕΚΤ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους

«Ανίκανη η ΕΕ να καταρτίσει ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης»

Τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποβαίνουν σε βάρος των «απλών ανθρώπων», όπως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, κάνοντάς τους φτωχότερους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επιχειρηματολογώντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

«Αυτό που κάνει τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για πολλούς αποταμιευτές, για τους απλούς ανθρώπους, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, είναι μια απαλλοτρίωση, αλλά δεν φταίει η ΕΚΤ γι’ αυτό», δήλωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος έχει επίσης το αξίωμα του αντικαγκελάριου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Βιέννη.

«Το φταίξιμο γι’ αυτό ανήκει στην Ευρώπη, για την ανικανότητά της να καταρτίσει ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης, πάντοτε με το επιχείρημα “δεν έχουμε λεφτά”», πρόσθεσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact