ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε η μάχη στο Χαλέπι: Ρωσικά αεροσκάφη χτύπησαν στρατηγεία του ISIS

ΡΩΣΟΙ, ΣΥΡΙΟΙ, ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ «ΣΑΡΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ

Άρχισε η μεγάλη μάχη στο Χαλέπι. Ρωσικά βομβαρδιστικά σε απόλυτη συνεργασία με τις αεροπορικές δυνάμεις του Άσαντ προχώρησαν ήδη στα πρώτα στοχευμένα χτυπήματα κατά των τζιχαντιστών που οργανώθηκαν προκειμένου να εξαπολύσουν ίσως την τελευταία τους μεγάλη επίθεση για να κρατήσουν μια κομβική και στρατηγικής σημασίας περιοχή στη Συρία.

Πρόκειται, όπως εκτιμούν ρωσικές πηγές, για 10.000 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και Τουρκομάνοι, κατ’ άλλους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι όμως θα βρεθούν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις από το Συριακό Στρατό, τους Κούρδους, Ρώσους πεζοναύτες, Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες και την 65η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Ιράν.

«Αν δεν αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια των τζιχαντιστών, ο βορράς της Συρίας μπορεί να πέσει εκ νέου στα χέρια τους. Ως εκ τούτου η αεροπορία της Ρωσίας θα πάρει ότι μέτρα χρειαστούν», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Κι αυτό φαίνεται πώς γίνεται πραγματικότητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο ρωσικά και συριακά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τα στρατηγεία ή τα ορμητήρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι φαίνεται στην εικόνα πώς τρέχουν να σωθούν. Ο θάνατος τους όμως έχει έρθει ήδη από ψηλά με βόμβες.

Ο Ρώσος στρατηγός είχε δηλώσει επίσης πώς “δεν σχεδιάζουμε να σαρώσουμε το Χαλέπι”. Σε πρώτη φάση μπορεί. Σχεδιάζεται να αποκόψουν εντελώς τις δυνάμεις του ISIS και της Αλ Νούσρα, να τους φθείρουν με αεροπορικά πλήγματα. Μετά όμως είναι βέβαιο πώς θα αναπτυχθούν και χερσαίες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 8.000 ισλαμιστές της Αλ Νούσρα έχουν αναπτυχθεί νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, ενώ 1.500 ισλαμιστές έχουν αναπτυχθεί βόρεια της πόλης. “Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση για να «κόψουν» τον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό”, είχε πει ο Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ε, αυτό φαίνεται πώς δεν μπορεί να επιτραπεί. Η επίθεση σε βάρος των τζιχαντιστών στο Χαλέπι θα είναι σφοδρή με στόχο να τελειώσει οριστικά η παρουσία του ISIS στη Συρία, που ήδη κινείται προς της Λιβύη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact