ΚΟΣΜΟΣ

22 συλλήψεις στη Γαλλία -Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι κάθε νύχτα από τις 31 Μαρτίου από αυτούς που τάσσονται κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αν και περίπου 3.000 διαδηλωτές μετείχαν στην χθεσινοβραδινή “Αγρυπνία” στην πλατεία της Δημοκρατίας, “περίπου 100 συγκεκριμένα άτομα” μεταξύ αυτών συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων και ξήλωσαν πινακίδες και τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια απώθησαν από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε, ενώ κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν για την “εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ 4 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης με τίτλο “Αγρυπνία”, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από πενήντα πόλεις της Γαλλίας.

Χθες, Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτών θα “συλλαμβάνονται και θα διώκονται”, μετά τα πολλά “απαράδεκτα” επεισόδια που έχουν σημειωθεί. Συνολικά “151 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις αυτές”, σημείωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact