ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία το Σάββατο Μέρκελ και Τουσκ για το προσφυγικό

Στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στο Γκαζίαντεπ θα βρεθεί αύριο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μαζί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ταξίδι γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό. 

Στο ταξίδι της θα τη συνοδέψουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπός της επίσκεψης είναι να εξεταστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η ευρύτερη συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ.

«Το ταξίδι θα προσφέρει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί κυρίως όσον αφορά στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα μέρη στα οποία γίνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Τουρκία.

Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερσμαν θα επισκεφτούν αύριο το απόγευμα και έναν καταυλισμό προσφύγων και ένα κέντρο για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Στο τέλος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το Γκαζίαντεπ βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Κιλίς.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact