ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση ρίχνει το Χρηματιστήριο

Στις 573,87 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 4,29%

Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στον απόηχο της εμπλοκής στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ οι επενδυτές στις προηγούμενες συνεδριάσεις προεξοφλούσαν ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική υποχωρεί κατά 13,36% στα 0,253 ευρώ, η Alpha Bank κατά 8,06% στα 1,94 ευρώ, η Eurobank κατά 13,60% στα 0,724ευρώ και η Πειραιώς σημειώνει πτώση 12,96%, στα 0,235 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί προς τα επίπεδα των 570 μονάδων και στις 10:50 διαμορφώνεται στις 573,87 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,29%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,75 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 5,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,39%.

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών(-11,22%, της Υγείας (-5,66%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,07%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 40 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact