ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο αδελφός του καμικάζι των Βρυξελλών, Λαχραουί

Πρωταθλητής Ευρώπης στο Ταεκβοντό αναδείχθηκε ο Βέλγος Μουράντ Λααχραουί, αδελφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν στις 22 Μαρτίου την επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο 21χρονος, μικρότερος αδελφός του Ναζίμ Λααχραουί, νίκησε το βράδυ της Πέμπτης στον τελικό της κατηγορίας των -54 κιλών τον Ισπανό Χεσούς Τορτόσα (6-3) στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που διεξάγεται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Έχοντας ήδη κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στη θερινή Πανεπιστημιάδα το 2015, ο Μουράντ Λααχραουί, ο οποίος έχει προκριθεί για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο, προσέφερε έτσι στο Βέλγιο και ένα πρώτο μετάλλιο σ’ αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, αυτός ο αθλητής του Ταεκβοντό είχε καταδικάσει κατηγορηματικά τη δράση του αδελφού του, για τον οποίο οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ήταν ο πυροτεχνουργός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Καθώς οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν συνεχώς να κάνει δηλώσεις, ο Μουράντ Λααχραουί είχε οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας είχε εξηγήσει πως ήταν «συντετριμμένος». Δεν είχε επαφή με τον αδελφό του αφότου αυτός ο τελευταίος είχε φύγει για τη Συρία, τον Φεβρουάριο του 2013. «Δεν επιλέγεις την οικογένειά σου», είχε τονίσει στους δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη αυτή είχε ζητήσει επίσης να μην συσχετίζουν την οικογένειά του, η οποία προσπαθούσε “να γυρίσει σελίδα”, με τις αιματηρές αυτές επιθέσεις.

Ο νεαρός αθλητής είχε απαντήσει σύντομα και χωρίς εμφανή συγκίνηση στις πολυάριθμες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Δεν έχω ιδέα γιατί ο αδεφλός μου πέρασε στην τρομοκρατία. Δεν είδαμε κάποια αλλαγή όταν ριζοσπαστικοποιήθηκε», είχε πει, διευκρινιζοντας ότι ο αθλητισμός τον είχε απομακρύνει από τον μεγαλύτερο αδελφό του.

«Είναι τρελό, γεννήθηκαν στην ίδια οικογένεια, έλαβαν την ίδια εκπαίδευση και ο ένας βγαίνει ολόλευκος, ο άλλος ολόμαυρος, και μάλιστα πολύ, πολύ μαύρος», είχε δηλώσει με την ευκαιρία αυτή ο δικηγόρος του Μουράντ Λααχραουί. «Δεν είσαι υπεύθυνος για τις ενέργειες του αδελφού σου», είχε υπογραμμίσει.

Ο Ναζίμ Λααχραουί, ένας 24χρονος μαροκινής καταγωγής κάτοικος των Βρυξελλών, είχε ενταχθεί στις αρχές του 2013 στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Μαζί μ’ έναν άλλον άνδρα, πραγματοποίησε επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο Ζαβαντέμ των Βρυξελλών.

Το DNA του είχε βρεθεί σε πολλές κατοικίες στο Βέλγιο που είχαν χρησιμεύσει ως κρησφύγετα, καθώς και πάνω σε εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact