ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Πρώτα η εφαρμογή των προαπαιτουμένων και μετά το waiver

«Όχι» από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε, πριν από λίγο, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact