ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης υπέγραψαν η Παρευξείνια Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο

Συμφωνία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη συνεργασιών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, ειδικά, στην Ελλάδα, υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνια”), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Παρευξείνιας, η συνεργασία των δύο οργανισμών θα τους επιτρέψει να αναλάβουν κοινή δράση, αξιοποιώντας χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως οι πλατφόρμες επενδύσεων κεφαλαίου (equity investment platforms) και η τιτλοποίηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SME loan securitisation).

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Ιχσάν Ουγκούρ Ντελικανλί (Ihsan Ugur Delikanli) δήλωσε: “Η συμφωνία συνεργασίας θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο του EIF όσο και της Παρευξείνιας, ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες επωφελείς για τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και οι δύο, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ΜΜΕ. Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τη γνώση μας για την περιφέρεια με την αυθεντία του EIF σε χρηματοοικονομικά θέματα”.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του EIF Πιέρ Λουίτζι Γκίλιμπερτ (Pier Luigi Gilibert), σημείωσε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στις δραστηριότητες των δύο οργανισμών να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το EIF το να συνεργάζεται στενά με εταίρους, όπως η Παρευξείνια, που έχουν ισχυρή γνώση για την περιφέρεια. Αυτό έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, όπου το EIF εργάζεται, για να κινητοποιήσει πρόσθετους πόρους, κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact