ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης υπέγραψαν η Παρευξείνια Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο

Συμφωνία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη συνεργασιών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, ειδικά, στην Ελλάδα, υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνια”), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Παρευξείνιας, η συνεργασία των δύο οργανισμών θα τους επιτρέψει να αναλάβουν κοινή δράση, αξιοποιώντας χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως οι πλατφόρμες επενδύσεων κεφαλαίου (equity investment platforms) και η τιτλοποίηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SME loan securitisation).

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Ιχσάν Ουγκούρ Ντελικανλί (Ihsan Ugur Delikanli) δήλωσε: “Η συμφωνία συνεργασίας θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο του EIF όσο και της Παρευξείνιας, ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες επωφελείς για τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και οι δύο, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ΜΜΕ. Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τη γνώση μας για την περιφέρεια με την αυθεντία του EIF σε χρηματοοικονομικά θέματα”.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του EIF Πιέρ Λουίτζι Γκίλιμπερτ (Pier Luigi Gilibert), σημείωσε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στις δραστηριότητες των δύο οργανισμών να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το EIF το να συνεργάζεται στενά με εταίρους, όπως η Παρευξείνια, που έχουν ισχυρή γνώση για την περιφέρεια. Αυτό έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, όπου το EIF εργάζεται, για να κινητοποιήσει πρόσθετους πόρους, κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact