Ανησυχία για τις συνέπειες ενός Brexit
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές για 6η συνεχόμενη ημέρα, μετά τις ανησυχίες για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., αλλά και τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν μικρότερη από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 39 σεντς ή 1% στα 47,62 δολ. το βαρέλι, ενώ οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 34 σεντς ή 0,7% στα 48, 63 δολ. το βαρέλι.
Τα αποθέματα του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης κατά 933.000 βαρέλια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για τη μείωσή τους, κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.