ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιγότερα χρήματα θα βρείτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας! Δείτε γιατί

Λιγότερα χρήματα θα δουν χιλιάδες Έλληνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα.

Η «κλοπή» αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους. Γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι, εκτός από την αύξηση της παρακράτησης φόρου, αυξάνονται και οι εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πολλοί είναι οι μισθωτοί μάλιστα που περιμένουν το επίδομα αδείας για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγανακτούν, καθώς καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ η φοροδιαφυγή οργιάζει.

Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.000 ευρώ ως τις 25.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξάνεται από το 22% στο 29%. Ενώ για το τμήμα από τις 25.000 ευρώ ως τις 30.000 ευρώ, ο συντελεστής από το 32% μειώνεται στο 29%.

Έτσι εφόσον ενεργοποιήθηκε η νέα φορολογική κλίμακα και αυξήθηκαν κατά 0,5% οι ασφαλιστικές εισφορές, στο τέλος Ιουνίου οι εργαζόμενοι με μισθό 1.000 ευρώ θα εισπράξουν 20 ευρώ λιγότερα, καθώς άλλα 5 ευρώ πάνε σε κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και επιπλέον 15 ευρώ σε φόρους.

Στα 1.400 ευρώ, 7 ευρώ θα πάνε στα ταμεία, 2,5 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και 15 ευρώ σε φόρους. Δηλαδή στην τσέπη του μισθωτού θα μπουν σχεδόν 25 ευρώ λιγότερα. Η μείωση των αποδοχών σε ετήσια βάση φτάνει ακόμα και τα 410 ευρώ!

financialbox.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact