ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία στο ΔΝΤ για τα «κανόνια» στην ελληνική αγορά

Θέση για το θέμα Μαρινόπουλου πήρε ο εκπρόσωπος του Ταμείου

Ερωτηθείς πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, με αφορμή την πτώχευση Μαρινόπουλου και την επακολουθούμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις. Συμπλήρωσε δε ότι το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αναζητούν μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του Δημόσιου Χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στη Μ. Βρετανία. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι κίνδυνοι τόσο στο μακροοικονομικό επίπεδο όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές θ’ αυξηθούν. Το ΔΝΤ αρνήθηκε, πάντως, να πάρει θέση για το κατά πόσο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50 της Συνθήκης, παρόλο που -όπως είπε ο εκπρόσωπος του- θα ήταν επιθυμητή η επίτευξη μίας νέας συμφωνίας της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact