ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις Αποστόλου στους πληγέντες μαστιχοπαραγωγούς

«Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κινήσει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις»

Διαφορετική απ’ ό,τι στην καταστροφή από τη φωτιά του 2012 θα είναι η διαδικασία των αποζημιώσεων στους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου- για την καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου από εθνικούς πόρους και για την χαμένη παραγωγή στους ασφαλισμένους του ΕΛΓΑ-, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Χίο.

Ο υπουργός μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο κατευθύνθηκε στο χωριό Βέσσα όπου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής καθώς και με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπαδόπουλο.

Οι θεσμικοί φορείς του νησιού αλλά και οι κάτοικοι ζήτησαν τη λήψη σειράς μέτρων με δεδομένο ότι για πολλά από τα χωριά της νότιας Χίου, όπως η Βέσσα, η παραγωγή της μαστίχας είναι η μοναδική πηγή εσόδων. Εκτός των άλλων ζήτησαν την αποζημίωση για όσους έχασαν το φυτικό τους κεφάλαιο αλλά και αποζημιώσεις για όσους είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ. Επίσης ο πρόεδρος της Βέσσας ζήτηση φοροαπαλλαγή για τους κατοίκους των οικισμών που επλήγησαν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κινήσει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις. Χαρακτήρισε δε ως δύσκολη την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλοβοηθείας, αφού όπως είπε για να εκταμιευθούν χρήματα από αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη ότι έχει πληγεί το 30% του ΑΕΠ της Χίου συνολικά.

Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να εξειδικεύσει τα έκτακτα μέτρα για τους μαστιχοπαραγωγούς μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής στη νότια Χίο τα επόμενα χρόνια.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact