ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Ευελιξία Σόιμπλε στον πολιτικό του φίλο Ραχόι

Ο ευρωβουλευτής σχολιάζει τη μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία

Ο κ. Σόιμπλε έδειξε μια «ευελιξία», επειδή ο πολιτικός του φίλος, ο κ. Ραχόι, προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Ισπανία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή της στη «δογματική εμμονή» και στην «τιμωρητική λογική», όπως είπε, της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες, για υπέρβαση των ελλειμμάτων τους.

«Το βέβαιο είναι ότι η ερμηνεία των συνθηκών γίνεται με τα χρωματιστά γυαλιά της πολιτικής σκοπιμότητας και το παράδειγμα Σόιμπλε είναι χαρακτηριστικό» είπε ο κ. Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετικό για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες το γεγονός ότι η ΕΕ δεν «τιμώρησε» την ισπανική κυβέρνηση με κυρώσεις και πρόστιμα.

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία ακόμα και η ίδια η Γερμανία, είχαν υπερβεί τα ελλείμματα που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά, όπως ανέφερε, δεν ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες κυρώσεων και ποινών και κατέληξε λέγοντας ότι και η σημερινή Γερμανία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες με τα υπερβολικά πλεονάσματα. «Και αυτά θεωρούνται δημοσιονομικές ανισορροπίες, αλλά και εκεί πάλι δεν εφαρμόζονται οι προβλέψεις για την επιβολή κυρώσεων» τόνισε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact