ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κατά Φίλη: Θέλει «σοβιετοποίηση» της Παιδείας -Κάνει copy-paste τα δελτία τύπου των συνδικαλιστών

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως τα δελτία τύπου δεν εκδίδονται το υπουργείο Παιδείας αλλά υπαγορεύονται από τους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, την ΟΙΕΛΕ. Παράλληλα καταγγέλλουν τον κ. Φίλη για προσπάθεια σοβιετοποίησης της παιδείας, σε μια περίοδο που ο υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω επικείμενης παρέμβασης των θεσμών κατά των όσων προωθεί.
 
Η ανακοίνωση 
Θίχτηκε, ο υπουργός Παιδείας, επειδή καθημερινά αποκαλύπτουμε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μεθοδεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχουν κίνητρο τα μεγαλόστομα και υψιπετή, «αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», «αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών», «το κύρος των σχολείων», και άλλα παρόμοια τα οποία επικαλείται. Ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους και απαίδευτους πολίτες, σαν και αυτούς που, δυστυχώς, θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται. Κούνησε μάλιστα το δάχτυλο μέσα στο κοινοβούλιο και μας προειδοποίησε να μην ιδεολογικοποιούμε τον αγώνα και να μη μιλούμε για «ιδεοληψίες».
Φυσικά, δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στην αποκάλυψη ότι τα Δελτία Τύπου (και άρθρα νομοσχεδίων, άραγε;) που εκδίδει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου του συντάσσονται και αποστέλλονται κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο από την ΟΙΕΛΕ. Σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη «πολιτισμένη» χώρα, θα είχε επιφέρει παραιτήσεις σε ανώτατο επίπεδο. Με τρία κλικ μπορείτε να το διαπιστώνετε και μόνοι σας.
Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΙΕΛΕ όταν μιλούν για τους πραγματικούς τους σκοπούς, αυτούς που ο ίδιος ως Υπουργός δεν μπορεί να εκφράσει ανοικτά. Περί ιδεοληψιών, λοιπόν, ανέλαβε να μας απαντήσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος στη χθεσινή (3.8.2016) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, υπενθύμισε τα εξής:
«[…] Θέλω να σας πω, γιατί έτσι ανακαλείτε και μνήμες, όταν όντως ζούσε ο αείμνηστος Μώραλης, τότε που στα συνέδρια της ΟΙΕΛΕ γράφαμε τις αποφάσεις για την κοινωνικοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τη δημοσιοποίηση των εκπαιδευτικών, με εθνικοποίηση των σχολείων χωρίς αποζημίωση, όλο αυτό το πολύπλοκο σχήμα και συμφωνούσαμε όλοι μαζί, δε νομίζω, ότι είχαμε καμιά ιδεοληψία. […]».
Συμφωνούμε, καμία ιδεοληψία εν έτει 1975, όταν μεσουρανούσε η Σοβιετική Ένωση και κάποιοι θεωρούσαν εφικτή την μετατροπή της Ελλάδας σε Κούβα της Μεσογείου. Σήμερα, όμως;
Σήμερα επιδιώκεται να γίνει το πρώτο βήμα για τη νεκρανάσταση του σοβιετισμού στην Ελλάδα με την ισοβιότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το επόμενο βήμα, όπως προανήγγειλε ο κ. Φίλης στην ίδια Επιτροπή θα είναι η «αξιολόγηση» των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με μέτρα και
σταθμά που θα ορίζει ο ίδιος, κατά το δοκούν … Κατά τ’ άλλα εξήγγειλε, μελλοντικά, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών! Με όρους και κανόνες που θα εκπορεύονται φυσικά από την Καθοδήγηση ενός απολύτως συγκεντρωτικού, σοβιετικού τύπου, εκπαιδευτικό σύστημα. Εν έτει 2016, τον 21ο αιώνα!
Ανεξάρτητα από τη σειρά των βημάτων, μετά από τοποθετήσεις όπως του κ. Μηταφίδη, υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιοι ιδεολογικοποιούν τον αγώνα και ποια είναι η «τελική λύση» που έχουν στο μυαλό τους;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact