ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλοι του ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει Δημοκρατία, ενοχλητικούς δημοσιογράφους και twitter

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν κύκλοι του ΣΚΑΪ δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση για τα tweets δύο δημοσιογράφων του σταθμού.

Οπως τονίζουν οι κύκλοι του ΣΚΑΪ «η κυβέρνηση ξεπέρασε και τον εαυτό της, στοχοποιώντας δημοσιογράφους για την άποψή τους. Ένα tweet του Άρη Πορτοσάλτε, στον προσωπικό του λογαριασμό όπου διατύπωνε ένα εύλογο ερώτημα για το δυστύχημα στην Αίγινα, επικαλούμενος το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο». Σημειώνουν δε πως αυτό το περιστατικό «έγινε η αφορμή να δείξει η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά το πόσο «εκτιμά» την ελεύθερη και αχειραγώγητη άποψη».

Κύκλοι του ΣΚΑΪ υπενθυμίζουν ότι σε όλες τις Δημοκρατίες οι «ενοχλητικοί δημοσιογράφοι» είναι αποδεκτοί από τις κυβερνήσεις και πολλές φορές απαραίτητοι. Και καταλήγουν διερωτώμενοι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε, αντέχει τους «ενοχλητικούς δημοσιογράφους» και τη Δημοκρατία; Ή μήπως δεν αντέχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο αλλά ούτε και το twitter;».

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα ξέσπασε όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι στο μοιραίο ταχύπλοο που προκάλεσε την τραγωδία της Αίγινας, επέβαιναν 3 υπουργοί της κυβέρνησης. Επιπλέον, η πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να αποκαλύψει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στοιχεία της προανάκρισης για το δυστύχημα και τα ονόματα των επιβαινόντων στο ταχύπλοο. Οι Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στον προσωπικό τους λογαριασμό στο twitter άσκησαν κριτική στον επισπεύδοντα υπουργό Ναυτιλίας, ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να μην συντηρούνται οι φήμες. Η κυβέρνηση αντέδρασε με ένα non paper στο οποίο στοχοποιούσε τους δύο δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ υπό τον τίτλο «Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Το non paper της κυβέρνησης
«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

«ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν με νέα tweets:

ΝΔ: Η στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ για την τραγωδία στην Αίγινα.

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση κηρύσσει πόλεμο σε όποιον αναφέρει τη λέξη αλήθεια

«Την κυβέρνηση την ενοχλεί και μόνο η λέξη»  αλήθεια σχολιάζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του μετά το non paper του Μαξίμου που καταφέρεται εναντίον του για το ερώτημα που έθεσε σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνθήκες διερεύνησης της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact