ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κομισιόν με αντίποινα για την Apple

Αντίδραση στα σχέδια να απαιτήσει εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τονίζοντας, ότι σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε αντίποινα εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους, να απαιτήσουν δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν σε διαφυγόντες φόρους από την Apple και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβέρνηση Ομπάμα απέστειλε χθες Τετάρτη προειδοποίηση στην ΕΕ, αναφέροντας, ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής από αμερικανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική».

Σε κείμενο, το οποίο συντάχθηκε μετά από εντολή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι Βρυξέλλες, υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων τους και εξελίσσονται σε μια «υπερεθνική φορολογική αρχή». Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν επίσης, ότι εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν το ποσόν των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple για μη καταβληθέντες φόρους, οι ΗΠΑ θα «εξετάσουν τις πιθανές απαντήσεις».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον οι φορολογικές συμφωνίες της Apple με την Ιρλανδία, που επέτρεψαν στην εταιρεία να πληρώνει πολύ λίγους φόρους για τα εισοδήματά της σε ολόκληρη την Ευρώπη, οφείλονται σε κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να λάβει απόφαση σχετικά με την υπόθεση, τη μεγαλύτερη έρευνα που αφορά σε εταιρική φοροδιαφυγή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact