ΚΟΣΜΟΣ

Μπετανκούρ (πρώην όμηρος των FARC): Οι άνθρωποι που με απήγαγαν αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης

Η πρώην όμηρος των FARC στην Κολομβία Ίνγκριντ Μπετανκούρ «πιστεύει» ότι οι μαρξιστές αντάρτες θα έπρεπε να έχουν μοιραστεί το Νόμπελ Ειρήνης με τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, όπως δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο I-Tele.

«Οι άνθρωποι που σας απήγαγαν αξίζουν επίσης Νόμπελ Ειρήνης;» τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ακούστε (…) Ναι. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να πω ναι, αλλά πιστεύω πως ναι», απάντησε η Μπετανκούρ εμφανώς συγκινημένη.

Η Ίνγκριντ Μπετανκούρ κρατήθηκε όμηρος από τους FARC από το 2002 έως το 2008.

«Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη» από τη βράβευση του Σάντος, συνέχισε η ίδια. «Πιστεύω όχι μόνο ότι το αξίζει, αλλά και ότι αυτή είναι μια περίοδος περισυλλογής για την Κολομβία, ελπίδας για ειρήνη», πρόσθεσε.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος «αξίζει» το βραβείο. «Πολέμησε πρακτικά μόνος για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, άλλαξε την ιστορία της χώρας, έδωσε στη νέα γενιά της Κολομβίας τη δυνατότητα να γνωρίσει μια διαφορετική χώρα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κολομβία», τόνισε η Μπετανκούρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact