ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανίδα δημοσιογράφος: Κρίμα να πουλάτε το λάδι χύμα στους Ιταλούς!

Η  Lisa Radinovsky είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος, που ζει τα τελευταία 14 χρόνια στην Κρήτη, παντρεμένη με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διονύση Χριστόπουλο.

Και είναι εκείνη που δίνει καθημερινές και πολύτιμες μάχες σε όλο τον κόσμο με αρθρογραφία στα διεθνή μέσα, διαλέξεις αλλά και μέσω του διαδικτύου, για την προώθηση του “χρυσού υγρού”, όπως ονομάζει το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας την αναφορά του Ομήρου!

Μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει την ιστοσελίδα greekliquidgold μέσω της οποίας δημοσιεύει η ίδια και συνεργάτες της κείμενα με πληροφορίες, φωτογραφίες και ειδήσεις για το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, την ποιότητά του, τα οφέλη για την υγεία, παρουσιάζοντας παραγωγούς, εμφιαλωτές και τους εξαγωγείς κα. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στο ελαιόλαδο, αλλά προσπαθεί να στηρίξει γενικότερα την τοπική οικονομία, προβάλλοντας τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό, τις ομορφιές του νησιού, ώστε να προσελκύσει επισκέπτες.

Η προσπάθειά της δεν εξαντλείται στην ηλεκτρονική της σελίδα αφού πολύ νωρίτερα είχε κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά, συνεργάζεται και στέλνει ανταποκρίσεις στο “Olive Oil Times”, κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά!

Η ίδια θεωρεί ότι το λάδι, ο “χρυσός υγρός” της Κρήτης και της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε η χώρα να βγει από την κρίση.

Όπως τονίζει, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ελληνικό ελαιόλαδο θα μπορούσε να συνεισφέρει με 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην εθνική οικονομία μόνο με την εμφιάλωσή του κι όχι τη χύμα πώλησή του στην Ιταλία. “Όταν ακούει κάποιος για ελαιόλαδο, αυτομάτως το μυαλό του πάει στην Ιταλία”, λέει η Lisa Radinovsky. Όμως, προσθέτει, η Ελλάδα η τρίτη παραγωγός χώρα του κόσμου και το 80% του προϊόντος είναι στην υψηλότερη κατηγορία, αυτή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Κι όμως, όπως σημειώνει, το 70% του ελληνικού λαδιού πωλείται στην Ιταλία προκειμένου να αναμιχθεί με άλλα λάδια, εμφιαλωθεί και να πουληθεί ως “ιταλικό”.

Η ιστοσελίδα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου στοχεύει ακόμα να τονώσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών ώστε να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο φαγητό τους. Έτσι παρέχει και συνταγές με τη χρήση του “υγρού χρυσού”.

Αριστερά η αμερικανίδα δημοσιογράφος:

Candianews με πληροφορίες από greekliquidgold.com και Lisa Radinovsky

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact