ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφ. Εξωτερικών: Η πολιτική που ασκούμε είναι αποφασιστική και νηφάλια

Απάντηση Αμανατίδης στην κόντρα με τη Χρυσή Αυγή

Ζήτημα τέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του που αφορούσε την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Με την πλευρά της κυβέρνησης να απαντά μέσω του υφυπουργού εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη πως «Η πηγή των ανακοινώσεων του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ήταν το επίσημο κείμενο της ομιλίας του και κανενός άλλου».

Ενώ συμπλήρωσε με νόημα «δυστυχώς κάποιες πολιτικές άλλες δυνάμεις υιοθέτησαν άκριτα αυτά που μεταδόθηκαν και μάλιστα κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. Η συγκεκριμένη πολιτική, την οποία κάνουμε, είναι με νηφαλιότητα, ηρεμία αλλά και αποφασιστικότητα».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε στα Γραφεία της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας και από πλευράς εθιμοτυπίας, ο κ. Πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με ομόλογό του, αλλά με Αρχηγό Κράτους, εκτός Τουρκίας, σε σημείο μάλιστα που θεωρείται έδρα του τελευταίου. Σε παρόμοιες περιπτώσεις συνάντησης μη ομολόγων, επιβάλλεται η τοποθέτηση δύο μικρών εθνικών σημαιών στο τραπέζι των συνομιλιών και μεταξύ των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και επισήμανε ότι για τον λόγο αυτό υπήρχαν οι δύο μεγάλες Τουρκικές Σημαίες, η μια του Τουρκικού Κράτους και η δεύτερη η «Προεδρική», λόγω παρουσίας του Τούρκου Προέδρου, ενώ στο τραπέζι υπήρχαν δύο μικρές σημαίες σταυρωτά, μια Ελληνική και μια Τουρκική.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε με βαρείς χαρακτηρισμούς την κυβέρνηση ως κυβέρνηση «εθνικής μειοδοσίας», μίλησε για «κυβέρνηση σφαλιάρας» ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, μίλησε για ισλαμοποίηση της Ελλάδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών.

«Την εκτίμηση, την οποία έχετε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι “σταλινίσκοι” στο εσωτερικό και “υπόδουλοι” στο εξωτερικό, σας την επιστρέφω με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ενισχύσει τη δημοκρατία στο εσωτερικό, έχει ψηφίσει την απλή αναλογική, έχει μιλήσει για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα και στο εξωτερικό κρατάει υπερήφανη στάση, αποφασιστική και εξυπηρετώντας πάντοτε όχι μικροπολιτικά, αλλά τα εθνικά συμφέροντα. Σε αυτό το πεδίο έχουμε καλέσει και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν και νομίζω ότι το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής είναι ένα πεδίο -απευθυνόμενος και σε όλα τα κόμματα- στο οποίο χρειάζεται η εθνική συναίνεση», ενώ ολοκλήρωσε με μία σκληρή φράση: «μαθήματα για την πατρίδα και για το ποιος είναι πατριώτης από κανέναν δεν δέχομαι και ειδικά από δυνάμεις που ξεπούλησαν την πατρίδα και την Κύπρο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact