ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα κανάλια

Οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ριζική αλλαγή πλεύσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις τηλεοπτικές άδειες επιβάλει η χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το άρθρο 2α του νόμου 4339 που μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη χορήγηση άδειας από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματικό, με συνέπεια ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο να θεωρείται άκυρος.

Η κυβέρνηση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ενώ προανήγγειλε προσωρινές άδειες προκειμένου τα κανάλια να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση – γέφυρα

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι άμεσα κατατίθεται στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση – γέφυρα για την κατοχύρωση προσωρινής άδειας από τους ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό ετησίως για να λάβουν την προσωρινή άδεια εκπομπής.

Μαξίμου: Οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν αλλάζουν

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν από εδώ και πέρα το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν αλλάζει.

Κατά συνέπεια οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νόμιμη άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού είναι αυτοί που έχουν τεθεί ήδη από τον νόμο 4339 και προσδιορίζουν τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στα 400 άτομα πλήρους απασχόλησης ανά κανάλι, τις προδιαγραφές για τις κτιριακές υποδομές, τον έλεγχο των οικονομικών πόρων των μετόχων, κλπ.

Τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα την κρίνει ως μόνο αρμόδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κατά συνέπεια πρέπει να προχωρήσει άμεσα η συγκρότησή του από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την οποία προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Κρέτσος: Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει

Την ρύθμιση για προσωρινή λειτουργία των καναλιών προανήγγειλε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

«Αυτή τη στιγμή, το ΣτΕ αποφάσισε να γυρίσουμε στο σημείο που ήμασταν πριν, δηλαδή σε μία κατάσταση ανομίας που το ίδιο το ΣτΕ και η έννομη τάξη είχε καταδικάσει στο παρελθόν. Αυτό για εμάς είναι casus belli, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, οπότε έρχεται μία νέα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσωρινή λειτουργία (των καναλιών). Το τζάμπα θα πεθάνει. Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει ένα αντίτυπο και θα περάσει ξανά τη βάσανο της κατάθεσης δικαιολογητικών που αφορούν μία σειρά από προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ. Κρέτσος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως θα συγκροτηθεί πολύ σύντομα το ΕΣΡ και θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός και σημείωσε: «Το γεγονός ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να γίνει αυτό (η συγκρότηση του ΕΣΡ) συνιστά αποτυχία του πολιτικού συστήματος και αποδεικνύεται χθες και με τους πανηγυρισμούς και με τις δηλώσεις περί εκλογών και περί παραιτήσεων ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Στη ΝΔ αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος ότι είναι το κόμμα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη διαπλοκή».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact