ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Εάν χρειαστεί θα βάλουμε βέτο στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ

«Η νίκη Τραμπ δεν σημαίνει νίκη της Λεπέν ή του Πέπε Γκρίλο»

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ πρόεδρος θα είναι διαφορετικός από τον Τραμπ υποψήφιο», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.

«Ο Τραμπ κατάφερε να ερμηνεύσει την αλλαγή με πιο ριζικό τρόπο από την Χίλαρι Κλίντον. Ο κόσμος επιλέγει την αλλαγή, αν και ορισμένες φορές, η αλλαγή αυτή προκαλεί έναν κάποιο φόβο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «ό,τι συμβαίνει στην Αμερική δεν μετατρέπεται, αυτόματα, σε νίκη της Μαρίν Λε Πεν στην Γαλλία ή του Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρέντσι επανέλαβε ότι «αν χρειασθεί, η Ιταλία θα θέσει βέτο στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ», αν και «δεν είναι κάτι που θέλει να το πράξει». Κατέστησε, δε, σαφές, ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν μπορεί να αφορά την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων» όπως και ότι «χώρες σαν την Ουγγαρία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα κονδύλια με τα οποία η Ιταλία στηρίζει την Ένωση, για ιδεώδη που η Ρώμη δεν συμμερίζεται».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές, ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε στο Rai Tre ότι «στόχος του είναι να απλουστεύσει την Ιταλία», διευκολύνοντας τις επενδύσεις και την έγκριση των νόμων. Ο ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι Ιταλοί, με την ψήφο τους, δεν εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές του δημοψηφίσματος. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν είναι άνθρωπος ο οποίος έχει μάθει να επιπλέει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact