ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια – Οδοφράγματα γύρω από το Πολυτεχνείο

Κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ

Πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις Επεισόδια ξέσπασαν εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς οι νεαροί που λίγο μετά τις έξι το απόγευμα είχαν αρχίσει  να στήνουν οδοφράγματα με θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα που έβγαλαν έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, πλέον εκσφενδονίζουν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Καθώς ολοκληρώνεται η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνεται, οι ομάδες των νεαρών που είχαν καταλάβει το κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου έκαναν ξεκάθαρο ότι είχαν διάθεση να προκαλέσουν επεισόδια.

Αυτή η διάθεση ήταν απολύτως γνωστή στην αστυνομία, που φαίνεται ότι ακολουθεί το δόγμα «αφήστε την πόλη να λειτουργήσει και κάντε ό,τι θέλετε στα Εξάρχεια».

Κατ΄ουσίαν ο σχεδιασμός των μέτρων είναι τέτοιος ώστε να μην επιτραπούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία και να αφεθούν οι κουκουλοφόροι «να εκτονωθούν» στα Εξάρχεια. Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται αποδεκτός ο χαρακτήρας του γκέτο για την περιοχή.

Η αρχή έγινε με ομάδα περίπου εκατό κουκουλοφόρων που έστησαν τα οδοφράγματα. Νωρίτερα, το μεσημέρι, η περιοχή των Εξαρχείων μύριζε «μπαρούτι», ενώ ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε βαν που μετέφερε ασπίδες και κράνη για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών αριθμούσε περίπου 700 άτομα που πριν από λίγο πέρασε μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία. Αυτή την ώρα, λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, κατευθύνονται μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας στα Εξάρχεια, υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας είναι να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν εστίες έντασης σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ταραξίες στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόθεση της ΕΛΑΣ είναι «να λειτουργήσει η υπόλοιπη πόλη και να ανοίξουν κανονικά οι δρόμοι».

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες νεαρών είχαν παραμείνει μέσα στο ιστορικό κτίριο, έχοντας καταλάβει το κτίριο Γκίνη και έτσι οι πύλες του ΕΜΠ παρέμειναν ανοικτές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact