ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή ανακοίνωση της αστυνομίας κατά της κυβέρνησης για τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που περιέχει και αιχμές κατά της κυβέρνησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ασκεί κριτική για τα έκτροπα γύρω από το Πολυτεχνείο κατά τον εορτασμό της 43ης επετείου.

Η ΠΟΑΣΥ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «με αφορμή τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα έξω και μέσα από το Πολυτεχνείο, τα οποία δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό έχουν προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα ήταν για μας μια ακόμα «καλοστημένη παράσταση» αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε «θεατές» στο ίδιο επικίνδυνο και καταστροφικό «έργο», ως ΠΟΑΣΥ εκφράζουμε την έκπληξη και την απογοήτευσή μας γιατί η κοινωνία βλέπει τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν, να καίνε και να προκαλούν καίγοντας ακόμα και ελληνικές σημαίες, χωρίς να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας».

Παράλληλα, η ομοσπονδία των αστυνομικών καταγγέλλει «την εγκληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους όσοι συνάδελφοί μας καλούνται να υπηρετήσουν εκεί.

Καλούμε την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος: οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να εξασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη και φυσικά να μην επιτρέπει σε κανέναν να προσβάλει τα ιερά μας σύμβολα. Οι απίστευτες εικόνες με την ελληνική σημαία να φλέγεται στα χέρια βανδάλων και μάλιστα ως σόου για τις τηλεοπτικές ανάγκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι’ αυτή τη σημαία, άλλοι έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact