ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΤΑΙΠΕΔ οριστικά τα Λουτρά Αιδηψού -Νόμιμη η ιδιωτικοποίησή τους

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνούν με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, μετά την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο δήμος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεως και Αποκαταστάσεως με την οποία μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα, νομή και κατοχή οι εγκαταστάσεις, τα κτρία και το οικόπεδο 22.115 τμ των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, οι οποίες ανήκαν στο δήμο.

Σύμφωνα με τους δικαστές, του Δ’ τμήματος, η μεταβίβαση είναι νόμιμη, ενώ κατά την ισχύουσα νομοθεσία τα ιαματικά νερά είναι “δεκτικά ιδιωτικοποίησης”. Μάλιστα, κατά το άρθρο 18 του Συντάγματος, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, προβλέπεται ότι ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση, μεταξύ των άλλων, και «των ιαματικών υδάτων τα οποία δεν καθίστανται ανεπίδεκτα ιδιωτικής κτήσης, ούτε προσδίδεται σε αυτά εκ του Συντάγματος ο χαρακτήρας των κοινοχρήστων πραγμάτων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact